Ατομική
συμβουλευτική
και ψυχοθεραπεία

Στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, η ισορροπία πάνω στο πολύπλοκο, ρευστό και ασταθές έδαφος της εποχής οδηγεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση αυτογνωσίας και νοήματος. Ερωτήματα όπως: «ποιος είμαι;» «πού πάω;» «τι νοιώθω» «γιατί νοιώθω έτσι»;

Υπαρξιακά ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απάντηση.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του θεραπευτή, ο θεραπευόμενος θα μπορέσει να αφηγηθεί την ιστορία του, να εντοπίσει τις συναισθηματικές δυσκολίες του, να εκφράσει τα βαθύτερα συναισθήματα του και να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του.

Ο πυρήνας της θεραπευτικής διαδικασίας και το καθοριστικό συστατικό που καθορίζει την εξέλιξη και την θεραπευτική πορεία ενός ατόμου, είναι η ίδια η θεραπευτική σχέση. Είναι μία σχέση ανθρώπινη και μοναδική, που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου, αλλά ταυτόχρονα αυστηρά επαγγελματική, με ιδιαίτερη σημασία ως προς την έκβαση αλλά και την ποιότητα της θεραπευτικής διαδικασίας.

Ο θεραπευτής θα συνοδεύσει τον θεραπευόμενο του, σε ένα ταξίδι κατά το οποίο θα ανακαλύψει τον εαυτό του, θα συνδέσει το συνειδητό με το ασυνείδητο, θα εντοπίσει τις δυσκολίες και τα πιθανά τραύματα του ώστε να καταφέρει να τα επουλώσει, θα υπερβεί τα εμπόδια που τον εμποδίζουν να ζει μια ολοκληρωμένη ζωή.

Η συχνότητα των συνεδριών είναι συνήθως εβδομαδιαία και η διάρκεια είναι 1 ώρα, κατόπιν ραντεβού.

 
Βαθιές ανησυχίες, που τις κρατάμε κλειδωμένες μια ζωή - σπάνε τώρα τα δεσμά τους και βροντοχτυπούν τις πόρτες και τα παράθυρα του νου… Απαιτούν να τα ακούσουμε… Κι όχι μόνο να τα ακούσουμε αλλά να τα ζήσουμε.

Irvin D. Yalom