Βαρβάρα Καρπούζου - Κλινική Ψυχολόγος Κηφισιά

Το ταξίδι της ψυχοθεραπείας

Βαρβάρα Καρπούζου Κλινική Ψυχολόγος

Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα μόνο βήμα

Lao Tse

Η ψυχολογία ήταν ανέκαθεν το όνειρό μου και η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρό παιδί με ενδιέφερε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να προσπαθώ να καταλάβω τους βαθύτερους λόγους της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων τους.

Πιστεύω πολύ βαθιά στη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, στη θέληση του να ξεπερνά εμπόδια που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντήσει αλλά που τελικά θα βρει τον τρόπο να τα υπερπηδήσει και να συνεχίσει την πορεία του.

Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές και συναισθηματικές πληγές. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια, μια καθοδήγηση για να ξαναβρούμε το κέντρο μας.

Η θεραπευτική διαδικασία είναι ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης που δεν έχει τέλος…. Μια εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου τόσο του θεραπευτή όσο και του θεραπευόμενου. Αισθάνομαι τιμή, χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη να είμαι συνοδοιπόρος των θεραπευόμενων στο προσωπικό τους εσωτερικό ταξίδι, στα άδυτα του ψυχικού τους κόσμου και μαζί με εκείνους να εξελίσσομαι και εγώ.

Το ταξίδι της ψυχοθεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει δύσβατα μονοπάτια, εμπόδια, δυσκολίες ίσως και πόνο ψυχής….πολλές φορές χρειάζεται τόλμη και γενναιότητα. Όμως σε αυτό το ταξίδι δεν χρειάζεται να είσαι μόνος…

Δεσμεύομαι με απόλυτο σεβασμό, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα να σε συνοδεύσω ως συνταξιδιώτης σου, να περάσεις με περισσότερη ασφάλεια τα δύσκολα μονοπάτια και τα ομιχλώδη τοπία..

Να θυμάσαι ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι δείκτης αδυναμίας αλλά δύναμης. Είναι ίσως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου.

Χαίρομαι που είσαι εδώ.
Βαρβάρα Καρπούζου

Επιβεβαιωμένες αξιολογήσεις και κριτικές

Είπαν για εμάς

Οι Υπηρεσίες

Blog

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο
Newsletter

Ενημερωθείτε για τα καινούρια μας άρθρα και τα νέα του PsyCosmos!

O Χώρος μας
Photo Gallery