Το βιογραφικό μου

Βαρβάρα Καρπούζου

Κλινική Ψυχολόγος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ενώ αρχικά ακολούθησα σπουδές στις θετικές επιστήμες (οικονομικά και λογιστικά) πολύ νωρίς συνειδητοποίησα ότι το ενδιαφέρον μου είναι στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις επιστήμες υγείας.

Μελέτησα πολύ τις εναλλακτικές θεραπείες, την ανατολίτικη φιλοσοφία και ιδιαίτερα την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκίνησε 25 χρόνια πριν δημιουργώντας ένα ολιστικό κέντρο ευεξίας, εναλλακτικών θεραπειών και συμβουλευτικής.

Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του University of East London (BSc in Psychology). Έχω ολοκληρώσει με διάκριση το Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του University of East London (MSc in Clinical and Community Psychology).

Επιπλέον, έχω αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Παιδοψυχολογία από το UCLAN (University of Central Lancashire) (MSc in Psychology of Child Development). Έχω ειδικευτεί στην Διάγνωση και Ψυχοθεραπεία Παιδιών μέσα από την οπτική SANE (System attachment Narrative Encephalon), ένα εμπλουτισμένο μοντέλο συστημικής ψυχοθεραπείας που ενσωματώνει στη θεραπευτική πρακτική στοιχεία από τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική προσέγγιση και τα ευρήματα των νευροεπιστημών.

Σύντομο Βιογραφικό

Ειδικεύομαι στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων που βασίζεται στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Θεραπείας (ΣΥ.ΜΟ.ΣΥ.Θ).

Είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια ζεύγους και επίσημο μέλος του EFT Greek Network. Εκπαιδεύτηκα στο μοντέλο της Sue Johnson, Emotionally Focused CouplesTherapy, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον σχετικά με το ψυχικό τραύμα, με οδήγησε να εκπαιδευτώ στη ψυχοθεραπευτική μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) την οποία εισήγαγε η Francine Shapiro, στο πεδίο της ψυχικής υγείας πριν 30 και πλέον χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα με την εργασία μου παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, συμμετέχοντας σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είμαι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society), τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και πιστοποιημένο μέλος της Emotionally Focused Therapy (EFT) και του International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT).

Μέλος σε:

  • British Psychological Society (MBPsS)
  • Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ)
  • EFT & του ICEEFT